D66 Groningen pleit voor georganiseerde culturele buitenactiviteiten voor jeugd

Foto: Unsplash

De D66-fractie in de Groningse gemeenteraad stelt burgemeester en wethouders woensdag voor om naast ‘buitensport’ ook ‘buitencultuur’ mogelijk te maken voor de jeugd.

De D66-fractie juicht het toe dat kinderen en jongeren weer georganiseerd mogen sporten in de buitenlucht. Ze stelt dat ‘theater, dans, muziek en andere creatieve uitspattingen’ bij mooi weer eveneens goed buiten georganiseerd kunnen worden.

‘In de kunst- en cultuursector is ontzettend veel innovatievermogen en sociaal ondernemerschap. In een crisis als deze hebben ze echter wel de medewerking van de gemeente nodig om dat optimaal tot zijn zijn recht te laten komen’, stelt raadslid Jim Lo-A-Njoe in een persbericht.

Parken, pleinen en parkeerplaatsen aanwijzen

De democraten stellen voor parken, pleinen of parkeerplaatsen aan te wijzen voor culturele buitenactiviteiten. ‘Met vergelijkbare criteria en voorwaarden als voor de sport en bewegen: georganiseerd en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding en met inachtneming van de anderhalve meter afstand.’

D66 voorziet ook een samenwerking met de maandag heropende basisscholen. Lo-A-Njoe: ‘Wij denken dat door slim combineren tussen onderwijs en cultuur, creatieve oplossingen te bedenken zijn die zowel het onderwijs als de kunst- en cultuursector kunnen helpen. Een en ander zou bijvoorbeeld in samenwerking met het CBK Groningen kunnen worden opgezet.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu