D66 en VVD in Groningen willen vervolg geven aan experiment met parkeerplaatsterrassen

Parkeerplaatsterras in de Turftorenstraat in Groningen. Foto: Tom Rustebiel

De fracties van D66 en VVD in de gemeenteraad van Groningen vragen burgemeester en wethouders een vervolg te geven aan het zomerse experiment met parkeerplaatsterrassen. Hierbij mochten ondernemers bij mooi weer terrasstoelen op parkeerplaatsen plaatsen.
Lees meer over
Stad

D66 en VVD, die in juli ook het initiatief namen voor deze parkeerplaatsterrassen, roepen op om de huidige mogelijkheden te verlengen.

‘Terrassen in de binnenstad zorgen voor reuring en zijn ontzettend populair’, stelt D66-fractievoorzitter Tom Rustebiel in een persbericht. ‘Het college heeft zich afgelopen jaar al flexibel opgesteld ten opzichte van ondernemers. We vragen het college te blijven meedenken en deze ruimte ook in 2021 te bieden. Zeker in de zomermaanden moet dat kunnen, als de parkeerdruk beperkt is.’

Rustebiel constateert op dit moment echter dat ondernemers die hun terrasruimte willen uitbreiden vaak niet weten waar ze terecht kunnen met hun vragen hierover. D66 en VVD pleiten er daarom voor ondernemers te informeren over de mogelijkheden in 2021.

Nieuws

Meest gelezen

menu