D66 stelt Kamervragen na bericht van Rijkswaterstaat over verwijdering Paddepoelsterbrug

De plek waar de Paddepoelsterbrug lag. Foto Archief DvhN

Naar aanleiding van het bericht van Rijkswaterstaat over het verwijderen van de Paddepoelsterbrug stelt D66 in de Tweede Kamer voor de derde keer Kamervragen. De fractie vraagt de minister om een nieuwe, definitieve brug.

Rijkswaterstaat publiceerde afgelopen week een bericht over het verwijderen van de oude brughoofden. Volgens D66-kamerlid Rutger Schonis miste hierin de zorgen bij omwonenden en de lokale, regionale en landelijke politiek. „Vanwege deze berichtgeving en het feit dat het allemaal zo lang duurt, maken wij ons zorgen over de toekomst van de brug.”

Route richting een nieuwe brug

In de Kamervragen wil de fractie niet alleen opheldering over de communicatie: ook wil de fractie horen hoe de route richting een nieuwe, definitieve brug eruit ziet. „Wij verbazen ons erover dat Rijkswaterstaat zó lang doet over een brug die, als je bekijkt wat de organisatie allemaal voor elkaar krijgt, zo simpel is”, aldus Schonis.

Het is de derde keer dat de fractie Kamervragen stelt over de Paddepoelsterbrug. Een jaar geleden diende de partij ook al een motie in en in en rondom Groningen hebben alle politieke partijen zich inmiddels meerdere keren uitgesproken voor een nieuwe brug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu