De Wijk De Wereld geeft Vinkhuizen in Groningen een mini-Matthäus-Passion (in een speciaal coronaproof theater)

Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen spelen muziek uit de Matthäus-Passion in minitheater De Kijkdoos. Foto: Mirjam Thijssen

Luisteren naar de Matthäus-Passion hoort onlosmakelijk bij Pasen, maar door corona kunnen veel live-uitvoeringen van het beroemde muziekstuk niet doorgaan. In Vinkhuizen is de paasmuziek wel te beluisteren, in theater De Kijkdoos van De Wijk De Wereld.

Het mini-theater, dat plaats biedt aan maximaal drie toeschouwers tegelijk, staat op Goede Vrijdag voor de Parelflat. Bewoners van Vinkhuizen kunnen er gratis komen luisteren naar de hoogtepunten uit de Matthäus-Passion, het muziekstuk van Johann Sebastian Bach waarin het Paasverhaal uit de bijbel wordt verteld.

O Haupt voll Blut und Wunden en Erbarme Dich

Violist Hanneke Wierenga en hoboïst Vincent van Ballegooien van het ensemble The Northern Consort spelen van 11:00 tot 13:20 in De Kijkdoos. Daarna speelt celliste Annette Scholten tot 16:30 onder andere de passages O Haupt voll Blut und Wunden en Erbarme Dich . De concerten duren ongeveer 10 minuten per keer.

Theatercollectief De Wijk De Wereld heeft de optredens geregeld. Elk jaar maakt De Wijk De Wereld een voorstelling met en over een Groningse buurt; dit jaar is het de beurt aan Vinkhuizen. Het is de bedoeling dat de voorstelling in juli in de Schouwburg te zien is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu