Decemberactie Voedselbank Stad Groningen. Kerken, scholen, bedrijven en particulieren helpen bij inzameling voedingsmiddelen en verzorgingsproducten

Foto ter illustratie. Foto: Archief DvhN/ Kees van de Veen

Voedselbank Stad Groningen trapt maandag 6 december haar traditionele decemberactie af. Tot en met vrijdag 24 december helpen kerken, andere organisaties, scholen, bedrijven en particulieren de voedselbank zoveel mogelijk houdbare voedingsmiddelen en verzorgingsproducten in te zamelen.
Lees meer over
Stad

De Voedselbank Stad Groningen geeft al vele jaren voedselpakketten aan armlastige Stadjers. De decemberactie is bedoeld om alle gezinnen ook in de winter te kunnen voorzien van voldoende boodschappen.

Samenwerking met supermarkten

Vast onderdeel van de decemberactie, ook wel kerstactie genoemd, is de samenwerking met supermarkten. Bezoekers van (ditmaal) circa dertig supermarkten in Groningen, Haren en Hoogkerk wordt gevraagd niet alleen de eigen boodschappen te doen, maar ook iets extra’s te kopen voor de klanten van de voedselbank.

Leden van studentenvereniging Vindicat (van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 december) en Lions Club Groningen | Haren (zaterdag 18 december bij twee supermarkten in Haren) bieden hierbij de helpende hand.

Nieuws

Meest gelezen

menu