'Deze opstelling van de markt is beter voor de klanten en voor de marktlui'

Nicola's voor de papatjes. Op de markt zijn ze blij met de ruime opzet. Bram Hulzebos

Marktkooplui zijn blij met de handhaving van de corona-opstelling op de Vismarkt. ,,Meer ruimte en meer uitzicht, heel fijn!”
Lees meer over
Stad

Nikkie Kaper, de niet gek te krijgen cheffin van de groentekraam op de Vismarkt, wijst op de kinderkopjes die de Vismarkt zo’n karakteristieke uitstraling geven. Ziet er prachtig uit, hoor, maar als je er de hele dag op moet staan ga je ze langzamerhand wel vervloeken. Sinds de markt is verruimd om te kunnen voldoen aan de corona-eisen staan de zonnige dames van Kaper op de gele steentjes. ,,Dat werkt veel lekkerder”, spint Kaper tevreden. Dus ja, ze is blij dat de ruime opstelling wordt voortgezet.

‘De een na de ander heeft corona’

Aan de overkant noemt Leo Otten het ‘heel verstandig’ dat de Vismarkt ruim van opzet blijft. Hij laat zijn zelfbedachte bakdelicatessen maken in de bakkerij van Bakker Beukeveld. ,,Daar werken allemaal jonge jongens. De een na de ander heeft inmiddels corona”, weet hij. ,,Nee, laten we nog maar even voorzichtig doen voorlopig.”

Bij de Kruidenspecialist is Thomas Bijl blij om te horen dat de ruime opstelling de komende jaren gehandhaafd blijft. ,,We hebben nu meer ruimte en meer uitzicht. Lekker voor de klanten en fijn voor ons, want het kon soms behoorlijk krap zijn.”

Ander groot voordeel vindt hij dat de handelaren nu makkelijker kunnen opbouwen en afbreken. ,,Vroeger moesten de kramen die in het midden van de markt stonden wachten tot de collega’s aan de rand weg waren. Nu kan iedereen op tijd naar huis.”

Kramen naast de A-kerk?

Intussen pakt Erwin Wilken de nicola’s in voor een vaste klant die nog niet eens heeft gezegd wat ze nodig heeft. ,,Daar maakt ze patatjes van”, verklapt hij. ,,Ze komt hier al wel twaalf jaar. Ze wil altijd nicola’s.” Wilken is blij met de ruime opzet. Er komen straks wel meer kramen bij, omdat de marktlui op de Grote Markt ruimte moeten maken voor de herinrichting van de Grote Markt. ,,Misschien kunnen er dan wat kramen naast de A-kerk en op de stoep”, zegt Wilken hoopvol.Nieuws

Meest gelezen

menu