Digitale talkshow over de plannen voor de herinrichting van de Grote Markt in Groningen: Let’s Grote Markt

De nieuwe Grote Markt met zitjes en bomen, gezien vanaf ongeveer het terras van ijssalon Talamini. Tekening: gemeente Groningen

Inwoners van Groningen worden vrijdag in de online talkshow Let’s Grote Markt bijgepraat (en kunnen meepraten) over de aanstaande herinrichting van de Grote Markt.

Vanaf eind 2021 verdwijnen de bussen van de Grote Markt. Daarmee ontstaat ruimte voor een nieuwe invulling van het plein. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor onlangs een voorlopige structuurschets gepresenteerd.

Inwoners van Groningen kunnen tot 15 november reageren op deze structuurschets. Vervolgens wordt mede op basis van de reacties een programma van eisen voor de herinrichting van de Grote Markt opgesteld, waarover de gemeenteraad zich zal uitspreken.

Praatprogramma Let’s Grote Markt

In het praatprogramma Let’s Grote Markt komt behalve de structuurschets de geschiedenis van de Grote Markt aan de orde.

Verder reageert het Deense bureau Gehl , dat als supervisor optreedt, op de eerste plannen, en geven de wethouders Roeland van der Schaaf en Glimina Chakor hun visie op de aanpak van de Grote Markt.

Het publiek kan vanuit huis meedoen aan het gesprek door te reageren via een online-chat. Een aantal van deze reacties wordt in de talkshow besproken, de overige vragen worden beantwoord op jouwgrotemarkt.groningen.nl .

De talkshow duurt van 19.30 tot 20.15 uur en wordt live gestreamd op jouwgrotemarkt.groningen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu