Dit jaar geen Let's Gro maar Let's GrOnline: in digitale ruimtes nadenken over de toekomst van Groningen

De festivaltent van Let's Gro op de Grote Markt in 2018. Foto: Archief Rene Keijzer

Het inspiratiefestival Let’s Gro, dat sinds 2013 ieder jaar plaatsvindt in Groningen, krijgt dit jaar een digitale versie: Let’s GrOnline.

Let’s Gro was in de oude vorm een gratis festival met lezingen, workshops en andere evenementen over de toekomst van de stad Groningen. Let’s GrOnline biedt mensen een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over die toekomst én het opstarten van onze economie en samenleving na corona.

De centrale vraag is: hoe zorgen we er samen voor dat Groningen de leukste stad van Nederland blijft met oog voor elkaar?

Nu al digitale ruimtes reserveren

Anders dan Let’s Gro, dat steevast tussen eind oktober en begin november plaatsvond, faciliteert Let’s GrOnline dit podium nu al. Onder de noemer Let’s Gro Roomservice kunnen mensen met goede ideeën gratis verschillende digitale ruimtes , met elk hun eigen mogelijkheden, reserveren. Een digitale denktank bijvoorbeeld, waar mensen tot 50 personen met elkaar een discussie kunnen voeren over de toekomst van Groningen.

Verder staan allerlei online events geprogrammeerd, gaat concerndirecteur Bert Popken van de gemeente Groningen elke donderdag in een podcast in gesprek met mensen die een stempel drukken op de toekomst van Groningen en presenteren Maike Boeijenga en Sophie Berends een documentairereeks .

Onvoldoende organisatorische capaciteit door Klimaatweek

Overigens maakten burgemeester en wethouders van Groningen in maart in een evaluatie van Let’s Gro 2019 al bekend dat het festival dit jaar ‘waarschijnlijk’ niet door zou gaan.

Dit omdat de Klimaatweek van 19 tot en met 24 oktober geprogrammeerd stond en daardoor onvoldoende organisatorische capaciteit aanwezig zou zijn voor Let’s Gro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu