Draag de naam aan van overleden dierbaren voor het Stilteportaal tijdens Allerzielen in Nieuwe kerk Groningen

Nieuwe Kerk Groningen Eigen foto

De Nieuwe kerk in Groningen is dinsdag 2 november open voor Allerzielen. Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom om een overleden geliefde of dierbare te gedenken.
Lees meer over
Stad

De Nieuwe Kerk is open van 15.00 tot 21.00 uur om een kaarsje te branden, even te gaan zitten of te bidden en te gedenken aan de tijd samen. Zonder verplichtingen, zonder kerkdienst, maar wel met een moment van rust, stilte en eerbied in de eeuwenoude, sfeervolle ruimte van de Nieuwe Kerk.

Bezoekers kunnen een waxinelichtje aansteken en plaatsnemen in de kerk. Ook kan er op verschillende momenten worden geluisterd naar live muziek. De organisatie wil gezamenlijk verantwoord omgaan met kwetsbare mensen en vraagt bezoekers daarom gepaste afstand te bewaren, al is de anderhalve meter geen plicht meer.

Gedachtenisdienst op zondag na Allerzielen

Op 7 november, de zondag na Allerzielen, worden in de Nieuwe Kerk in een speciale dienst om 9.30 uur de overledenen herdacht. Dan worden de namen genoemd van de leden van de gemeente van de Nieuwe Kerk die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit buurt en stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen. Iedereen is van harte welkom en mag in deze dienst naar voren komen om een waxinelichtje ter nagedachtenis aan een dierbare aan te steken.

Namen aandragen

Mensen die dat willen kunnen de naam van hun dierbare aandragen op de daarvoor bestemde kaartjes in het Stilteportaal van de Nieuwe Kerk. Dat kan tot en met zaterdag 30 oktober via brievenbus voor de gebedsintenties of door tot en met zaterdag 30 oktober de naam toe te sturen via e-mail [email protected] .

Nieuwe Kerkhof 1, Groningen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu