Duurzaam Helpman met bakfietsen vol planten en tuinaarde door de wijk om bewoners enthousiast te maken voor (NK) tegelwippen

Foto: Eigen foto

Vrijwilligers van Duurzaam Helpman rijden zaterdag met bakfietsen door de wijk Helpman in Groningen. Deze bakfietsen zijn volgeladen met planten, tuinaarde en -gereedschap. Doel is wijkbewoners te bewegen hun tegels in te ruilen voor planten.

Deze actie vindt plaats in het kader van het tweede NK Tegelwippen , waarin de gemeente Groningen het opneemt tegen de gemeente Leeuwarden. Doel van dit NK is zoveel mogelijk tegels uit de stad te halen en te vervangen voor groen.

‘We merken dat inwoners best willen vergroenen, maar dat het hen vaak aan tijd of kennis ontbreekt om daarmee aan de slag te gaan’, licht Karin Hoogterp van Duurzaam Helpman in een persbericht toe. ‘Daarom hebben we bedacht dat we het mensen makkelijker kunnen maken door ze actief op te zoeken.’

De gemeente Groningen stelt voor ieder huishoudens dat tegels ruimt twee planten beschikbaar. De tegels worden kosteloos afgevoerd.

Tegelwippen

Inwoners van Helpman kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar duurzaamhelpman@wijkhelpman.nl en daarbij aan te g even hoeveel tegels ze willen inleveren.

Eerder ‘ gewipte’ tuintegels kunnen zaterdag aan de Helperzoom 6 gratis worden ingeruild voor twee planten. Duurzaam Helpman houdt de stand bij voor het NK Tegelwippen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu