Welke van deze 41 bestemmingen in Groningen en Friesland wil jij op de 18 nieuwe treinen van Arriva?

De nieuwe WINK-trein van Arriva in Amersfoort, op weg naar het Noorden. Foto: De Vries Media

Inwoners van Groningen en Friesland kunnen vanaf dinsdag stemmen op hun favoriete namen voor de 18 WINK-treinen die vanaf het voorjaar van 2021 in Noord-Nederland rondrijden. Ze hebben de keuze uit 41 Groninger en Friese bestemmingen.

Ruim 3000 Groningers en Friezen hebben de afgelopen gereageerd op de vraag van Arriva om ‘de mooiste bestemmingen’ in te sturen. Vervolgens heeft een jury 41 bestemmingen geselecteerd, verdeeld over Groningen en Friesland. Het publiek kan tot en met 6 december stemmen op een van zijn favoriete bestemmingen.

De bestemmingen met de meeste stemmen maken kans om als naam op de nieuwe WINK-treinen te komen. Arriva maakt de namen begin 2021 bekend.

De jury bestaat uit gedeputeerde Avine Fokkens van de provincie Friesland, gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen, algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk van NDC mediagroep, algemeen directeur Ben Woldring van BenCom Group, artistiek directeur Joop Mulder van Sense of Place, schrijver en columnist Nynke de Jong en bestuursvoorzitter Anne Hettinga van Arriva Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu