Einde fietsellende Hereweg Groningen in zicht

Een bus op de busbaan onder het viaduct van de ringweg. Vanaf 18 april deelt de bus de andere rijstrook met het autoverkeer en mogen fietsers en voetgangers over de busbaan.  Foto: DvhN

Aan de gevaarlijke verkeerssituatie met fietsers op de Hereweg in Groningen, bij het viaduct van de Zuidelijke Ringweg richting Haren, komt volgende week zaterdag (18 april) een eind.

Fietsers en voetgangers mogen dan aan de westkant van de weg, richting Haren, gebruik maken van de huidige busbaan. Dat was in januari al aangekondigd maar het duurde even voordat een specialist was gevonden die de verkeerslichten kon aanpassen.

Hoewel alle verkeer over de Hereweg eigenlijk doorgang zou vinden, is het oude fietspad al een halfjaar afgesloten. Officieel moeten fietsers sindsdien omrijden via het tunneltje bij De Papiermolen, maar velen doen dat niet. Zij steken over en fietsen tegen het verkeer in verder naar Helpman. Sommigen steken daar pas weer over, anderen kiezen voor de oversteek een eigen plek waarbij ze automobilisten soms de stuipen op het lijf jagen.

Busbaan

Om ervoor te zorgen dat auto’s en bussen de enige overgebleven rijstrook straks veilig kunnen delen, werkt Herepoort vanaf volgende week dinsdag vier avonden en nachten aan aanbrengen en verplaatsen van bestrating, belijning, barriers, verkeersborden en verkeerslichten, en het testen daarvan. Autoverkeer kan dan geen gebruik maken van de weg, maar ook niet van de afrit naar de Hereweg vanaf het Julianaplein.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu