Elroy Gramsbergen uit Groningen strijdt met twee andere leraren om de landelijke titel 'Filmleraar van het Jaar 2021'

Elroy Gramsbergen, Caroline de Nerée en Berrie de Zeeuw. Foto: Melanie Lemahieu

Elroy Gramsbergen uit Groningen is dinsdag verkozen tot een van de drie finalisten voor de landelijke verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021.
Lees meer over
Stad

Gramsbergen strijd om de titel Filmleraar van het jaar met docenten Caroline de Nerée uit Zuid-Holland en Berrie de Zeeuw uit Brabant.

Onder de indruk

‘De jury is onder de indruk van de constructieve wijze waarop Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen, zijn leerlingen in filmeducatie onderwijst’, meldt het Eye Filmmuseum.

‘Daarbij zijn de leerlingen van Elroy enthousiast over de wijze waarop Elroy lesgeeft; hij laat het ontwikkelingsproces volledig bij de leerling en probeert enkel bij te sturen wanneer hier vraag naar is.’

Stemmen

De drie finalisten gaan de komende weken campagne voeren. Tot 15 november kan iedereen stemmen op filmleraarvanhetjaar.nl.

De winnaar wordt woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De winnaar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Aandacht voor filmeducatie

Door les te geven aan de hand van film leren leraren leerlingen beeld beter te duiden en begrijpen, schrijft het Eye Filmmuseum. De verkiezing Filmleraar van het jaar wordt voor de vierde keer georganiseerd ‘om meer aandacht te vragen voor filmeducatie en zo andere leraren te inspireren om film bewust te integreren in het lesprogramma’.

Nieuws

Meest gelezen

menu