Erepenning gemeente Groningen voor Pieter Bregman

Pieter Bregman had maandag zijn laatste werkdag als directeur van woningcorporatie Nijestee in Groningen. Foto: Peter Wassing

Pieter Bregman kreeg vrijdagmiddag tijdens zijn afscheid als directeur van woningcorporatie Nijestee de Erepenning van de gemeente Groningen uit handen van locoburgemeester Roeland van der Schaaf.
Lees meer over
Stad

Bregman kreeg de penning als ‘waardering voor zijn grote rol op zowel ruimtelijk als sociaal gebied’, meldt de gemeente.

‘Pieter Bregman is de afgelopen 25 jaar een van de meest bepalende en invloedrijke personen geweest in de Groninger volkshuisvesting. Hij was de drijvende kracht achter grote verbeteringen in de wijken op zowel ruimtelijk als sociaal gebied met oog voor duurzaamheid, architectuur en de integratie van verschillende groepen bewoners.’

Sinds 1998

De Erepenning van de gemeente Groningen is sinds de invoering in 1998 48 keer uitgereikt. Het afgelopen jaar werd de penning toegekend aan Niek Verdonk, Jason Dourisseau, WEEVA en Auke de Boer. Eerder ontvingen onder andere Monique Pennings (2020), Feya Strijk-Braunius (2020), Hans Nijland (2019), Jos Aartsen (2019), Ton Broekhuis (2019), Douwe Draaisma (2018), Stichting KEI (2018), Sibrand Poppema (2018) en Peter Weening (2018) de Erepenning.

Nieuws

menu