Esther Vergeer Foundation opent sportpoli in Beatrix Kinderziekenhuis (UMCG) in Groningen

Esther Vergeer. Foto: ANP

De Esther Vergeer Foundation opent in de eerste week sportpoli’s vijf academische kinderziekenhuizen in Nederland. Woensdag wordt de sportpoli in het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) geopend.
Lees meer over
Stad

De sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. ‘De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot’, licht meervoudig paralympisch kampioen Esther Vergeer, naamgever van de Esther Vergeer Foundation, in een persbericht toe.

‘De foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat een positieve impact op het hele gezin.’

Kijken wat er wel mogelijk is op gebied van school, sport en hobby’s

‘Als kinderziekenhuis willen we meer dan alleen aandacht besteden aan lichamelijke klachten en ziekte’, vult Michel van Vliet, kinderarts-sociale pediatrie, en medisch manager kinderpoliklinieken Beatrix Kinderziekenhuis, aan.

‘We willen er samen met kinderen en ouders voor zorgen dat kinderen uit het leven kunnen halen wat erin zit. We willen samen met kinderen kijken wat zij willen in het leven, ook als ze op bepaalde gebieden tegen een beperking aanlopen. Juist dan willen we kijken wat er wel mogelijk is; op het gebied van school, sport, hobby’s. Alleen als we dat doen, dragen we als kinderziekenhuis echt bij aan een positieve gezondheid.’

Nationale Postcode Loterij

De Esther Vergeer Foundation kreeg 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij voor de totstandkoming van de sportpoli’s in het Radboud UMC Amalia, Erasmus MC Sophia‎ Kinderziekenhuis, AMC Emma Kinderziekenhuis, Prinses Maxima Centrum Utrecht en het Beatrix Kinderziekenhuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu