Evelien, Jairo, June, Misha of Samuel...? Verkiezing voor (vierde) nieuwe kinderburgemeester van Groningen is begonnen. Stemmen kan nu

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen...? Foto: Henk Tammens

Vijf kinderen strijden vanaf vrijdag 18 juni voor de titel (loco-) kinderburgemeester van de gemeente Groningen. De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in september beëdigd.

Met de kinderburgemeester wil de gemeente Groningen kinderen een duidelijkere stem geven en mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

Tot en met 2 juli stemmen inwoners van de gemeente Groningen op hun favoriete kandidaat. Op zaterdag 3 juli maakt wethouder Isabelle Diks de uitslag bekend.

Op de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester kan vanaf vandaag (18 juni) tot en met vrijdag 2 juli 2021 online worden gestemd. Fysiek kan dat op zaterdag 3 juli tussen 10.00 en 11.30 uur in de entreehal van het Forum Groningen. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen.

Vijf kandidaten

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt voor de vierde keer gehouden onder kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen. Van alle kinderen die zich hebben aangemeld zijn vijf kandidaten geselecteerd: Evelien, Jairo, June, Misha en Samuel.

Kinderburgemeester

De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar de kinderburgemeester organiseert ook eigen activiteiten rondom een onderwerp wat hij/zij belangrijk vindt.

Vorig jaar werd Floor gekozen als kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Milou.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu