Evenementenlocatie EM2 in Groningen heeft geen corona-ontheffing, maar opent toch voor 120 bezoekers

EM2 in Groningen. Foto: Eigen foto

Chris Garrit, eigenaar van evenementenlocatie EM2 in Groningen, vertelde vrijdag in een live video op Facebook dat hij komend weekend toch de deuren opent. En niet voor dertig mensen, maar voor honderdtwintig bezoekers, verdeeld over verschillende compartimenten.

In de video meldt Garrit dat hij contact heeft gehad met een horeca-ambtenaar. ,,Die vertelde mij dat ik officieel open mag voor meer dan dertig mensen als ik ze opdeel in verschillende compartimenten. Die hebben we gemaakt en ze voldoen stuk voor stuk aan de voorwaarden wat betreft brandveiligheid en dergelijk.”

Kont tegen de krib

Met deze actie gooit de horecaondernemer een beetje de kont tegen de krib. De burgemeester besloot deze week immers dat EM2 geen ontheffing krijgt voor de dertig bezoekers-regel. Dat besluit zorgde voor veel ophef op (sociale) media omdat louter gesubsidieerde podia de ontheffing kregen. Zelfs de gemeenteraad schaarde zich in een motie van 100% Groningen unaniem achter Garrit.

Maar de burgemeester wil niet wijken. Wel heeft hij, nadat RTV Noord melde dat Garrit een kort geding tegen de gemeente wil aanspannen, contact met EM2 opgenomen. ,,Komende dinsdag komt hij kijken, dan kunnen we eindelijk in gesprek. Dat is precies wat ik graag wil. Kennelijk moet daarvoor de druk in de media worden opgevoerd of je moet preses zijn van Vindicat, dan kun je hem rechtstreeks bellen.

Contact met ambtenaar

De uitkomst van het gesprek wacht de ondernemer echter niet af. ,,Een horeca-ambtenaar heeft contact met me opgenomen en uitgelegd hoe ik wel meer dan dertig mensen kan ontvangen. Dat gaan we nu doen. Daarbij wil ik benadrukken dat we echt alle maatregelen in acht nemen. Ik wil corona en de gevaren niet bagatelliseren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu