Fietssnelweg De Groene As komt tussen De Witte Molen en De Punt parallel aan Noord-Willemskanaal

Tussen Groningen en Haren ligt al een fietssnelweg. Foto: Archief DvhN

De colleges van de gemeente en de provincie Groningen hebben de voorkeursroute voor het fietsdeeltraject De Witte Molen - De Punt in de voormalige gemeente Haren vastgesteld. Deze route, onderdeel van de doorfietsroute tussen Assen en Groningen, loopt parallel aan het Noord-Willemskanaal.

Het fietspad volgt van de brug Witte Molen tot de Oosterbroeksebrug de oostelijke kade van het Noord-Willemskanaal. Tussen de Oosterbroeksebrug en de sluis De Punt voert de route over de westelijke kade.

Deze variant is behalve voor fietsers ook optimaal voor de versterking van de natuurwaarden in de Glimmermadepolder, stellen de bestuurders.

Doorfietsroute De Groene As

De Groene As, de doorfietsroute tussen Assen en Groningen, is een aanvulling op bestaande fietsroutes en een uitbreiding van het recreatieve fietsnetwerk langs het nationaal park Drentsche Aa. Doorfietsroutes krijgen extra aandacht bij onderhoud en worden in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij gemaakt.

‘Deze nieuwe doorfietsroute maakt het aantrekkelijker om tussen Groningen en Assen vaker de fiets in plaats van de auto te pakken’, licht wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen in een persbericht toe. ‘Fietsen wordt prettiger en sneller door brede en comfortabele fietspaden met weinig tot geen verkeerslichten.’

De gemeente Groningen werkt voor de doorfietsroute Assen-Groningen samen met de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Tynaarlo en Assen, Rijkswaterstaat en waterschap Hunze en Aa’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu