Fietsverbindingen dicht voor ombouw zuidelijke ringweg in Groningen

Het tijdelijke fietspad langs de drafbaan. Foto: Combinatie Herepoort

Aanpak Ring Zuid sluit maandag op twee plekken nabij de zuidelijke ringweg in Groningen een fietsverbinding af. Dit is nodige voor de ombouw van de ringweg.

Het gaat om het fietspad aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal en het fietstunneltje bij MartiniPlaza onder de westelijke ringweg.

Nieuwe oprit van de A28 voor verkeer vanuit het centrum

Combinatie Herepoort werkt aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal aan de nieuwe oprit van de A28 voor verkeer vanuit het centrum. Het fietspad tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg wordt tijdens de werkzaamheden uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Het fietspad aan de andere kant van het kanaal blijft wel open. Dit fietspad is te bereiken via de Muntingbrug of de Van Iddekingebrug.

De afsluiting duurt naar verwachting ongeveer twee jaar.

Fietstunnel bij MartiniPlaza voorgoed dicht

De fietstunnel bij MartiniPlaza gaat voorgoed dicht Het gaat om het fietstunneltje met traptreden onder de westelijke ringweg tussen de Leonard Springerlaan (bij Martiniplaza en de Gasunie.

Fietsers kunnen de westelijke ringweg voortaan oversteken bij het Stadspark. Vorige maand is al een tijdelijk fietspad aangelegd bij de drafbaan langs, tussen de Concourslaan (in het Stadspark) en het Gasuniegebouw.

Bij de ingangen van het tunneltje worden damwandplanken ingetrild. Daarna worden de ingangen van het tunneltje gesloopt. Zo ontstaat ruimte voor tijdelijke verbindingswegen van en naar de westelijke ringweg.

In de toekomst rijden fietsers op de plek van het oude tunneltje onder de ringweg door. De westelijke ringweg wordt op dit punt verhoogd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu