Forum Groningen twee keer genomineerd voor Dutch Design Awards 2020

Forum Groningen. Foto: Forum, Deon Prins

Forum Groningen is twee keer genomineerd voor een Dutch Design Award. Het op 29 november 2019 geopend gebouw in het centrum van Groningen is in de categorieën Habitat en Best Commissioning.
Lees meer over
Stad

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op de samenleving.

Door experts geselecteerd

De genomineerden zijn door commissies van in totaal 34 onafhankelijke experts geselecteerd uit alle ingezonden en gescoute projecten. Zij beoordeelden de projecten aan de hand van de criteria impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, én enkele categorie-specifieke criteria.

De uitslag wordt in de week van 17 tot en met 24 oktober bekendgemaakt in een speciale DDA Award Show op DDW TV . Elke categorie krijgt een eigen middag.

Beste bibliotheek van Nederland

Het nieuws over de nominaties komt daags nadat bekendgemaakt werd dat Forum Groningen een van de vijf genomineerden is voor de NDB Bilion Award, oftewel de titel Beste bibliotheek van Nederland.

Vrijdag 18 september ging het Forum al met de Groninger Architectuurprijs aan de haal.

Nieuws

Meest gelezen

menu