Fossielvrije Night Out met online pubquiz en uitslag verkiezing Groene Burgemeester in EM2 in Groningen

EM2 in Groningen. Foto: Eigen foto

EM2 in Groningen is op de Dag van de Duurzaamheid (vrijdag 9 oktober) toneel van de Fossielvrije Night Out. Hoofdingrediënt van dit evenement is een online pubquiz, met onder meer de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing van de eerste Groene Burgemeester van Groningen.

In de pubquiz wordt de kennis over fossielvrij vervoer, klimaat(adaptatie) en duurzaamheid getoetst. Verder wordt in het avondprogramma bekendgemaakt wie de eerste Groene Burgemeester van Groningen wordt.

Ook wordt de Fietstour du Klimaatboer gepresenteerd. Dit is een 45 kilometer lange fietstocht rondom de stad Groningen, waarbij onderweg op zeven plekken met een app kan worden bekeken hoe klimaatverandering zich ter plekke manifesteert, welke consequenties dat heeft en hoe de landeigenaren daarmee omgaan.

Daarnaast wordt een preview gegeven van het klimaatadaptatieve kunstwerk Grunneger Woaterkop , dat fossielvrij op tournee gaat door de provincie Groningen, en worden jongeren opgeroepen klimaatambassadeur te worden.

De Fossielvrije Night Out, georganiseerd door Fossielvrij Weekend en Klimaatadaptatie Groningen, duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu