Fracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 in Groningen willen 'natuurinclusieve' architectuur

Een voorbeeld van natuurinclusieve architectuur. Foto: Shutterstock

De fracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 in de gemeenteraad van Groningen hebben een initiatiefvoorstel ingediend om het bouwen van woningen en kantoren hand in hand te laten gaan met het toevoegen van natuur en groen. Op deze manier willen de fracties de woningbouwopgave combineren met de aanleg van natuur.
Lees meer over
Stad

Een natuurinclusief gebouw voegt natuur toe in plaats van dat natuur erdoor verdwijnt. Hiertoe moeten onder andere afspraken worden gemaakt met grote projectontwikkelaars. Zo willen de fracties de woningbouwopgave combineren met de aanleg van natuur.

Architecten en bouwers uitdagen

Met het initiatief willen de fracties, behalve de juiste regelgeving en afspraken met grote bouwers in de gemeente, vooral zorgen dat er de komende jaren daadwerkelijk voorbeeldprojecten worden gerealiseerd. Ook willen de fracties architecten en bouwers uitdagen om met ideeën te komen.

„De gemeente Groningen zal de komende jaren tienduizenden woningen laten bouwen, dus het aanwijzen van voorbeeldprojecten zal geen probleem moeten zijn”, melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

Nieuws

menu