Frank den Hollander luidt de noodklok over maatregelen corona: 'Geen drankje na de voorstelling is blijkbaar een showstopper'

De repetities voor Broodkapje zijn in volle gang. NDC/Corné Sparidaens

Theatermaker, auteur, cabaretier en zanger Frank (Rooie Rinus) den Hollander is qua theater heus wel wat gewend, maar nu zit hij met kromme tenen in de schoenen.
Lees meer over
Stad

De voorstelling Broodkapje gaat in de voorverkoop aanzienlijk minder goed dan je op grond van de lokale sterrencast zou mogen verwachten.

Gegarandeerde verkoophit. Zou je zeggen

Bert Visscher, Alina Kiers, Carmen Schilstra, Frank den Hollander, een club muzikanten trakteren het publiek op een hilarische medley van verbasterde sprookjes. Grappen, grollen, verkleedpartijen en prachtige muziek. Gegarandeerde verkoophit. Zou je zeggen. Zeker nu de theaters open mogen blijven.

,,Maar nu blijkt die hele coronasituatie wel eens alsnog in ons nadeel zou kunnen gaan uitvallen. Wat is namelijk het geval: de theaters mogen open, de voorstellingen mogen doorgaan, maar het publiek moet op zijn plek blijven zitten, er zijn na 20.00 uur geen drankjes, er is geen gezellige nazit... En voor een hoop trouwe theatergangers is dat alles blijkbaar een showstopper.”

Financieel debacle

Den Hollander vreest een financieel debacle. ,,Dit is een vrije productie, zonder subsidie. We hebben keihard gewerkt, en we willen dolgraag deze voorstelling gaan spelen - hoe weinig ambiance er voor- en achteraf ook is. Want volgens ons is het meemaken van zo’n spetterende familievoorstelling veel belangrijker dan een drankje vooraf of achteraf.”

De try-outs van Broodkapje zijn eind deze maand in Stadskanaal. Daarna in allerlei theaters in Groningen, Friesland en Drenthe. Check hier wanneer ze bij jou in de buurt zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu