Functioneert het Meldpunt Overlast en Zorg goed genoeg? Organisatie in Groningen wordt onder de loep genomen door Rekenkamer

Verwarde personen of de buurman die verslaafd is aan het klussen. Meldpunt Overlast en Zorg wordt onder de loep genomen. Foto: Shutterstock

De Rekenkamer Groningen neemt het Meldpunt Overlast en Zorg onder de loep. De Rekenkamer gaat onderzoeken of het meldpunt goed genoeg functioneert in het bestrijden van woonoverlast.
Lees meer over
Stad

‘Meldingen bij het meldpunt zouden niet altijd het gewenste effect hebben, de overlast wordt niet altijd officieel geconstateerd en soms wordt er geen actie ondernomen na een melding. Ook is niet altijd duidelijk welke partij het aanspreekpunt is nadat een melding in behandeling is genomen’, meldt een woordvoerder van de rekenkamer in een persbericht.

De ombudsman van de gemeente Groningen kreeg de signalen binnen en start daarom een onderzoek.

Samenwerking

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen bij het meldpunt overlast in de woon- en leefomgeving melden of aangeven dat zij zich zorgen maken over iemand uit de buurt. Het is een samenwerking van de gemeente, politie, zorg- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties.

Het onderzoek wordt in eigen beheer uitgevoerd. De Rekenkamer hoopt de resultaten van het onderzoek in december aan de gemeenteraad te kunnen presenteren.

Nieuws

menu