GGD onderzoekt gezondheid en leefstijl 30.000 Groningers

Foto: Unsplash

GGD Groningen onderzoekt de gezondheid en leefstijl van 30.000 volwassenen en ouderen in de provincie Groningen. Zij kunnen vanaf donderdag een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de Gezondheidsmeter Volwassenen en Ouderen 2020.

De Gezondheidsmeter 2020 is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek dat eens in de vier jaar gehouden wordt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft willekeurig ruim 30.000 Groningers geselecteerd voor deelname. Zij krijgen per post een vragenlijst opgestuurd. Hierin staan vragen die onder andere gaan over lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

Resultaten op regionaal niveau vergelijken

Ook andere GGD’en in het land starten deze maand de Gezondheidsmeter. Daardoor kunnen de resultaten op regionaal niveau vergeleken worden. De GGD’en werken hierin samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het CBS.

Basis voor gezondheidsbeleid

De resultaten van de Gezondheidsmeter 2020 worden medio juni 2021 bekendgemaakt. Gemeenten gebruiken de cijfers uit het onderzoek als basis voor hun gezondheidsbeleid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu