GOOV Muziektheater legt komische musical ‘De Producers’ voorlopig op de plank

Reclame op de gevel van het tijdelijk onderkomen van GOOV Muziektheater aan het Hereplein in Groningen. Foto: DvhN

GOOV Muziektheater uit Groningen ziet zich genoodzaakt een streep te zetten door de komische musical ‘De Producers’. Het amateurgezelschap zou dit stuk van 26 tot en met 29 december spelen in de Stadsschouwburg in Groningen.
Lees meer over
Stad

‘Een voorstelling als De Producers komt echt tot z’n recht in een goed gevulde Stadsschouwburg, waar de 45 acteurs gelijktijdig kunnen acteren, zingen en dansen, en waar het 25-koppig orkest kan spelen. Dit is de komende periode niet mogelijk’, verzucht voorzitter Carst Buissink in een persbericht.

Première in april verplaatst

De voorstellingenreeks stond aanvankelijk voor 10 tot en met 13 september op de rol. De coronacrisis versjteerde de boel. Na overleg met SPOT Groningen, de gemeente Groningen en de Kunstraad Groningen werd daarom besloten de première te verplaatsen naar tweede kerstdag.

De Producers op de plank

Recent is echter besloten de voorstelling De Producers af te gelasten. Buissink: ‘Blijven uitstellen, zonder zekerheid dat deze grote voorstelling dan wel gespeeld kan worden, is te risicovol. Met pijn in ons culturele hart leggen we De Producers nu eerst op de plank om het er op een geschikt moment weer af te halen. Tegelijkertijd bruisen we van energie om te doen wat wel kan onder deze omstandigheden.’

GOOV Muziektheater richt zich nu op kleine, coronaproof voorstellingen in de repetitieruimte in het oude gebouw van het Groninger Forum aan het Hereplein. Voor de eerste kleine activiteit wordt samengewerkt met Het Verbond Groningen: van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september zijn elke avond drie kleine voorstellingen van verschillende Groninger theatergroepen te zien.

Doneren, voucher of retour

Mensen die al een toegangskaart hebben gekocht voor De Producers , krijgen van SPOT Groningen een bericht met daarin de mogelijkheid het aankoopbedrag te doneren aan GOOV Muziektheater, om te zetten in een voucher of retour te ontvangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu