Top van failliete MartiniZorg zorgde goed voor zichzelf. 'Het draaide allemaal om geld'

Terwijl het op de werkvloer wemelde van ondergekwalificeerd (goedkoop) personeel dat met complexe (lucratieve) cliënten moest werken, zorgde de top van het failliete MartiniZorg goed voor zichzelf. Na de daverende dividenden kende de top van het zorgbedrijf zichzelf puike salarisverhogingen toe.

Ruud Slot en zijn vrouw Aliene Haar-Slot in 2016. Toen werd de Zorgzaak genomineerd als Drentse Onderneming van het Jaar.

Ruud Slot en zijn vrouw Aliene Haar-Slot in 2016. Toen werd de Zorgzaak genomineerd als Drentse Onderneming van het Jaar. Yolanda Visser/Mediahuis Noord

Een van de vennoten van het inmiddels opgeheven moederbedrijf van MartiniZorg was PvdA-politicus Mohn Baldew. Tot voor kort was hij voor de PvdA lid van provinciale staten. Kort nadat MartiniZorg failliet ging, verliet hij de staten, naar eigen zeggen omdat hij het politieke werk niet meer kon combineren met zijn andere werkzaamheden. Dat is dan ook meteen het laatste wat hij er over wil zeggen, want over MartiniZorg houdt hij zijn kaken stijf op elkaar.

Meneer en mevrouw Slot aan hoofd zorgimperium

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's