Gemeente Groningen ondertekent brief voor opvang alleenstaande minderjarige vluchtelingen

Foto: Shutterstock

De gemeente Groningen heeft een brief mede ondertekend waarin wordt gesproken over het belang van de opvang van minderjarige vluchtelingen uit Griekse vluchtelingenkampen. De brief is verstuurd vanuit Eurocities, het netwerk van Europese steden.
Lees meer over
Stad

De boodschap is gericht aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Volgens de gemeente Groningen moeten alle kinderen recht hebben op onderdak, voeding, medische zorg en onderwijs. ‘Deze kinderen mogen niet tussen wal en schip vallen. We hopen dat het Rijk verantwoordelijkheid neemt en een beroep op ons en andere gemeenten doet om kinderen opvang te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat hiervoor voldoende draagvlak is in de gemeente Groningen. Wij staan klaar als dat nodig is,’ aldus wethouder Glimina Chakor.

#SOSmoria

Op 23 april vindt onder andere in Groningen de actie #SOSmoria plaats. Hierbij wordt een oproep aan het kabinet gedaan om zo snel mogelijk kinderen uit de kampen op te nemen. Dit in navolging van landen als Duitsland en Luxemburg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu