Gemeenteraad Groningen gaat vergaderen in Provinciehuis: 'Behoefte om elkaar in de ogen aan te kijken'

Foto: Archief DvhN

De gemeenteraad van Groningen gaat op 27 mei fysiek overleggen in het Provinciehuis.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werd er door de gemeenteraad eerder digitaal vergaderd. Dit verliep niet vlekkeloos en door technische problemen begon deze uiteindelijk anderhalf uur later dan gepland.

Mede daardoor is besloten dat de raadsleden de volgende gemeenteraad fysiek bijwonen . Via een persbericht laat de gemeente ook weten dat er bij de raadsleden een zekere behoefte is om elkaar tijdens de raad ‘in de ogen te kunnen kijken’.

Niet de gehele vergadering vindt in het Provinciehuis plaats. De feitelijke raadsvergadering zal kort zijn en volledig digitaal. Na de raadsvergadering gaan de raadsleden naar huis, van waaruit ze hun besluit zullen nemen.

Voorstellen

De raad neemt 27 mei besluiten over een groot aantal voorstellen. Er wordt andere besloten over extra geld voor de aanleg van stil asfalt tussen de A7-afrit Hoogkerk en de Roderwolderdijk, het Lokaal Plan van Aanpak Versterkingsopgaven 2020 met de gemeentelijke versterkingsplannen, de dorpsvernieuwing voor Ten Post, Ten Boer en Woltersum en de zogeheten ‘Uitvoeringsagenda’ Klimaatbestendig Groningen.

Vanwege de coronacrisis kan er bij de vergaderingen en het Vragenuurtje geen publiek bij zijn. Alles wordt wel live uitgezonden op de website van de gemeenteraad: gemeenteraad.groningen.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu