Gemeenteraadsleden laten zich in beeldvormende bijeenkomst informeren over plannen voor drafbaan Groningen

Volgens de gemeente Groningen zit de paardensport te veel in de weg bij de ontwikkeling van de drafbaan als evenemententerrein. Foto: Bas Huybers - Huybers.com

De gemeenteraad houdt woensdag 26 augustus een beeldvormende bijeenkomst over de drafbaan in het Stadspark van Groningen.

Inwoners kunnen de raadsleden in deze bijeenkomst laten weten wat zij vinden van de plannen van burgemeester en wethouders voor de drafbaan. Die plannen bestaan uit het opzeggen van de huurovereenkomst met drafsportvereniging KHRV opzeggen en het volledig ontwikkelen van de de drafbaan tot een evenemententerrein.

De raadsleden gaan noch met elkaar noch met het college van B en W in debat. Ze laten zich slechts informeren.

De bijeenkomst vindt plaats in het ‘tijdelijke stadhuis’ aan de Radesingel en duurt van 20.00 tot 21.00 uur.

Politieke woensdag

De beeldvormende bijeenkomst is een van de vele activiteiten van de gemeenteraad op woensdag. De woensdag heeft daarom per 1 augustus de naam ‘politieke woensdag’ gekregen.

Parallel aan de invoering van deze naam is een nieuwe werk- en vergaderwijze van de gemeenteraad ingegaan. De belangrijkste wijziging: het verdwijnen van het oude commissiestelsel.

Beeldvormende of meningsvormende bijeenkomsten

Voorheen waren de raadsleden verdeeld over vijf themacommissies. Die vergaderden elk minstens één keer per maand over de onderwerpen van hun portefeuille. Vanaf nu zijn er per onderwerp bijeenkomsten met een vaste begin- en eindtijd, zodat iedereen precies weet hoe laat een bepaald onderwerp aan de orde komt.

Dat kunnen beeldvormende of meningsvormende bijeenkomsten zijn. Tijdens deze meningsvormende vergaderingen gaan de raadsleden, anders dan tijdens de beeldvormende bijeenkomsten, met elkaar en met het college van B en W in debat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu