Glimina Chakor doet geen gooi naar herhaling van succes in 2018: wethouder is niet beschikbaar als lijsttrekker GroenLinks Groningen

Glimina Chakor. Foto: Deborah Roffel

Met Glimina Chakor als lijsttrekker boekte GroenLinks in de gemeente Groningen een enorme overwinning in 2018: de partij werd met 11 zetels veruit de grootste in de gemeenteraad. Chakor zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 niet opnieuw als lijsttrekker de kar trekken.
Lees meer over
Stad

‘Ik ben nog altijd waanzinnig trots op het resultaat dat we 3 jaar geleden met z’n allen bereikt hebben’, blikt Chakor terug op de grote verkiezingswinst van 2018. ‘Het lijsttrekkerschap is bovendien een eervolle rol, dus ik heb erover nagedacht of ik die rol nogmaals zou willen vervullen, maar ik vind dat het tijd is om iemand anders de kans te geven de kar te trekken.’

Chakor is bovendien niet van plan om als raadslid terug te keren. Ze overweegt wel om zich opnieuw beschikbaar te stellen als kandidaat-wethouder. Het bestuur van GroenLinks laat weten met goede herinneringen terug te kijken op de verkiezingszege in 2018, maar de keuze van Chakor te respecteren.

Proces

De kandidatencommissie van GroenLinks heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met kandidaat-raadsleden en kandidaat-lijsttrekkers; eind oktober rondt de commissie haar werkzaamheden af. Begin november stemmen de leden over de lijst en stellen deze vast. Zij kiezen dan ook de nieuwe lijsttrekker.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu