Google 'mist' nieuwe tunnel in Groningen nog

De overweg Esperantostraat is op Google Maps, net als in het echt, sinds zaterdag afgesloten. Beeld: GoogleMaps

Gebruikers van GoogleMaps krijgen de grote verkeersveranderingen in de zuidelijke stadswijken van Groningen maar gedeeltelijk mee.

Wie het navigatiesysteem gebruikt, blijft keurig weg bij de zaterdag afgesloten spoorwegovergang Esperantostraat. Maar de Helperzoomtunnel die een dag daarvoor in gebruik werd genomen, is bij de kaartenmaker nog niet bekend.

Fietsers krijgen netjes een route door de tunnel

Fietsers krijgen netjes een route door de tunnel onder station Europapark (of over het Herewegviaduct) te zien. Automobilisten die bijvoorbeeld van Coendersborg naar de vuilstortplaats aan de Duinkerkenstraat willen en het navigatiesysteem gebruiken, kunnen kiezen uit de routes Hereweg- Trompsingel (8 km) of Van Ketwich Verschuurlaan- ringweg (8,9 km).

De route via de Helperzoomtunnel (2,5 km) zit er nog niet bij. Voor de actuele verkeerskaart van Groningen Bereikbaar geldt overigens precies hetzelfde.

Nog bonter

Het kost GoogleMaps even tijd om de nieuwe weg in te tekenen op de kaart, ook al was de openingsdatum al een tijdje bekend.

Andere navigatiesystemen maken het nog bonter. De gesloten overweg bestaat nog steeds in de Iphone App ‘Kaarten’ en de ANWB Routeplanner. De tunnel ontbreekt ook op deze twee systemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu