Gratis gezondheidschecks voor bewoners stad-Groninger wijken Beijum, Indische Buurt/ De Hoogte, Selwerd en De Wijert

Foto: Shutterstock

Bewoners van de stad-Groninger wijken Beijum, Indische Buurt/ De Hoogte, Selwerd en De Wijert kunnen tot half november gratis hun gezondheid laten checken. Hiervoor komt een tot ‘De Gezonde Huiskamer’ omgedoopte bus langs in deze wijken.
Lees meer over
Stad

Wijkbewoners kunnen in de bus een leefstijlcheck doen. Een leefstijladviseur meet daarbij BMI, knijpkracht en longinhoud. Verder krijgen bezoekers tips over gezond leven.

Bezoekers wordt bovendien gevraagd welke plekken in de wijk er voor zorgen dat zij zich goed en fit voelen. En welke niet. Om een en ander in kaart te brengen, kunnen inwoners op een kaart van hun wijk aangeven welke plekken wel of niet bijdragen aan hun fitheid.

Op de websites sunnyselwerd.nl , wijkdealdewijert.nl , wij.groningen.nl/korrewegwijk en beijum.nl is te zien wanneer de bus waar staat.

Gezond Leven & Wonen Markt

‘De Gezonde Huiskamer’ komt donderdag 31 oktober naar de Indische Buurt/ De Hoogte. Reden voor het WIJ-team in die wijk die dag een Gezond Leven & Wonen Markt te houden. Met workshops over voeding, beweging en ontspanning, en informatie over thuiszorg, hulpmiddelen, dagbesteding en mantelzorg.

Deze markt vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het Floreshuis.

Wijkvernieuwing

‘De Gezonde Huiskamer’ is een initiatief van UMCG, de gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, RUG en HANNN. De wijken Beijum, Indische Buurt/ De Hoogte, Selwerd en De Wijert zijn uitgekozen omdat hier wijkvernieuwing plaats vindt.

In elk van de vier wijken werken gemeente, corporaties, instellingen, scholen en bewoners samen om de leefbaarheid te verbeteren.

Nieuws

Meest gelezen

menu