GroenLinks: 'Zo snel mogelijk naar een vuurwerkvrije jaarwisseling in Groningen' (+poll)

Foto: Pixabay

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen wil van burgemeester en wethouders weten hoe zij ervoor gaan zorgen dat de jaarwisseling in Groningen zo snel mogelijk ‘veilig en dus zonder consumentenvuurwerk’ verloopt.

Fractievoorzitter Mirjam Wijnja wijst er in een persbericht op dat burgemeester Koen Schuiling in antwoord op eerdere vragen van GroenLinks aangaf dat het college voorstander is van een oud- en nieuwviering zonder consumentenvuurwerk. ‘Maar, stelt zij, ‘in de huidige plannen vinden we niets terug over hoe het college dit wil vormgeven.’

Stevig stappenplan

Er moet een ‘stevig stappenplan’ komen om te bereiken dat de jaarwisseling in Groningen ‘veilig en inclusief’ gevierd wordt, meent Wijnja.

‘Daarnaast willen wij dat dit samen met de inwoners van Groningen invulling krijgt. Om dat te bereiken moet je nu beginnen en flink vaart maken. Wij willen van het college horen hoe zij daar wil komen.’

Vuurwerkvrije zones

De gemeente Groningen had tijdens de afgelopen jaarwisseling tien vuurwerkvrije zones. In deze zones mocht van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2020 02.00 uur geen vuurwerk worden afgestoken.

De plannen voor de jaarwisseling 2020/ 2021 worden woensdag in de gemeenteraad besproken.

Nieuws

Meest gelezen

menu