Een vuurwerkverbod met oud en nieuw, wat nu? GroenLinks en SP in Groningen zoeken naar alternatief

Sterretjes afsteken mag nog wel met oud en nieuw. ANP

De raadsfracties van GroenLinks en de SP in de gemeente Groningen zoeken naar een alternatief voor vuurwerk met oud en nieuw. In een videoboodschap op social media doen ze een oproep aan Groningers om hun ideeën te delen.

Vanwege het landelijk vuurwerkverbod zullen Groningers het deze jaarwisseling zonder vuurwerk moeten doen. Daarnaast zijn de mogelijkheden om oud en nieuw samen te vieren beperkt door de maatregelen om corona tegen te gaan.

,,Ik kan me heel goed voorstellen dat veel Groningers denken: ‘oké, een vuurwerkverbod - en nu dan?’ Sommige mensen hechten heel veel waarde aan het afsteken van vuurwerk en zien dit als een verbindend middel. Maar wat gaan we dan wel doen? Dat is onzevraag nu’’, zegt Mirjam Wijnja van GroenLinks.

Suggesties zijn welkom

,,Naast dat we Groningers vragen hun beste ideeën met ons te dele nzullen we ook verschillende groepen opzoeken om actief het gesprek hierover aan te gaan -bijvoorbeeld met jongerengroepen’’, stelt Lucy Wobma van de SP. ,,Met behulp van al die suggesties kunnen we met de gemeente een plan bedenken.”

Alle ideeën worden verzameld en voorgelegd aan de gemeente om te bekijken welke er van uitgevoerd of gefaciliteerd kunnen worden. Dat kan op gemeenteniveau, maar ook per dorp, buurt of straat zijn. De fracties bespreken het onderwerp aanstaande woensdagmiddag tijdens het vragenuur met de burgemeester.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu