Groningen MKB-vriendelijkste gemeente van provincie Groningen

Vanaf links Gert Blekkenhorst van Lexnova), Anita Winter van VNO-NCW MKB Noord en wethouder Berndt Benjamins van de gemeente Groningen. Foto: Eigen foto

De gemeente Groningen is de meest MKB-vriendelijke gemeente van de provincie Groningen.

Dat blijkt uit de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente, een initiatief van MKB-Nederland om gemeenten te stimuleren zich actief in te zetten voor een goed MKB-beleid.

Beleid, lasten en communicatie

Voor deze verkiezing heeft onderzoeksbureau Lexnova alle gemeenten in Nederland onderzocht op onder andere hun beleid, de lokale lasten en de communicatie.

De gemeente Groningen scoort hierop het best in de provincie Groningen. De gemeente Midden-Groningen en Veendam eindigden respectievelijk als tweede en derde in de ranglijst van de provincie Groningen.

Landelijke top 100

Rijssen-Holten is de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Groningen bekleedt de 14de plaats in de landelijke top 100. Midden-Groningen staat 85ste in deze ranglijst. Omdat het onderzoek een positieve prikkel wil geven, worden alleen de 100 beste gemeenten genoemd.

Eindhoven is de MKB-vriendelijkste stad van Nederland. Groningen staat in deze ranglijst op de zesde plaats.

Plaatsnaambord voor wethouder

Wethouder Berndt Benjamins van de gemeente Groningen kreeg maandag uit handen van bestuursvoorzitter Anita Winter en verenigingsmanager Willemiek Everts van VNO-NCW MKB Noord een plaatsnaambord met de tekst MKB-vriendelijkste gemeente en een oorkonde.

Nieuws

Meest gelezen

menu