Groningen wil vervangend werk bij sluiting Niemeyer-fabriek

Tabaksfabriek BAT Niemeyer wordt na twee eeuwen met sluiting bedreigd. Foto: Archief DvhN

Als de dreigende sluiting van tabaksfabriek BAT Niemeyer doorgaat dan zal de gemeente Groningen zich inspannen voor vervangend werk voor het personeel, óok voor de 57 medewerkers van werkleerbedrijf Iederz die bij het bedrijf zijn gedetacheerd,
Lees meer over
Stad

Dat zegde wethouder Paul de Rook woensdag toe aan de gemeenteraad. De dreigende sluiting van de tabaksfabriek met nu nog 185 werknemers is volgens hem een gevoelig verlies voor de economie van de stad. Niemeyer is ruim tweehonderd jaar actief in Groningen.

Ook inpakkers Iederz moeten bij sluiting ‘passend werk’

Mocht BAT definitief de stekker uit de fabriek trekken dan wil De Rook samen met moederconcern BAT actief op zoek naar alternatieven om te voorkomen dat het personeel straks op straat staat. Ook voor de Iederz-medewerkers die nu nog inpakwerk doen voor de tabaksfabrikant, wordt volgens de wethouder dan passend andere werk gezocht.

Sluiting kwam deze week een forse stap dichterbij nu de Britse concerntop groen licht heeft gekregen voor haar eerder aangekondigde plan om de productie in Groningen te verplaatsen naar Hongarije en Duitsland. De ondernemingsraad en vakbonden proberen de fabriek overeind te houden.

Nieuws

Meest gelezen

menu