Groninger Archieven roept Groningers op om deze dag, 20 april, vast te leggen voor de toekomst

Foto: Pixabay

De Groninger archieven roept alle Groningers op om vandaag, maandag 20 april, vast te leggen. Op deze manier hoopt het archief een beeld van de de bijzondere tijd tijdens de coronapandemie.

‘In deze ongewone tijden ziet jouw dag er anders uit dan normaal. Je gaat niet naar school of naar je werk of misschien wel, maar de kans is groot dat je leven er nu anders uit ziet.’

Omdat het alledaagse leven er in deze periode zo anders uitziet, moet dat de focus van het vastleggen zijn. ‘Hoe los je de dagelijkse dingen op die anders zo vanzelfsprekend zijn, maar die nu niet kunnen, omdat je de deur niet uit mag of kunt? Hoe ga je om met sociale contacten, met de buren, met het werk, sport? Wat doe je wel en juist niet?’

Toekomst

Hoe 20 april wordt vastgelegd, maakt niet uit. Iedereen mag zijn eigen vorm kiezen, of dit nou via een dagboek, video of foto is. De inzendingen worden voor altijd bewaard in de archieven. Het is de bedoeling dat toekomstige generaties deze stukken later terug kunnen bekijken.

Inzendingen kunnen na 20 april digitaal naar de Groninger Archieven worden gestuurd, of per post. Lees meer over het project op deze website .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu