Groninger Kanovereniging laat Willemsgat in Haren uitbaggeren. De polovijver was behoorlijk dichtgeslibd en daarmee onveilig geworden

De polovijver van de Groninger Kanovereniging. Foto: Eigen foto

De Groninger Kanovereniging laat Willemsgat, haar polovijver aan de Hoornsedijk in Haren, uitbaggeren. De vijver was de afgelopen jaren behoorlijk dichtgeslibd. Hij was daardoor te ondiep geworden voor het veilig beoefenen van de kanopolosport, een combinatie van kanoën en waterpolo.
Lees meer over
Stad

De kanoërs slaan regelmatig om bij het beoefenen van deze sport. Om na het omslaan te kunnen kenteren - rollen en weer boven komen - moet het water voldoende diep zijn; de kanoëers moeten niet met hun hoofd in de modder komen.

Slib naar naastgelegen terrein

Omdat de vijver naast het verenigingsgebouw behoorlijk dichtgeslibd was, en het door corona ook bij de Groninger Kanovereniging flink rustiger is dan normaal, is besloten de vijver nu aan te pakken.

Nadat de vijver in het weekend leeggepompt is, en de vissen in veiligheid zijn gebracht, is maandag begonnen met het uitbaggeren van de vijver. Het slib, dat met een enorme kraan uit de vijver wordt geschept, wordt in overleg met Meerschap Paterswolde, over het naastgelegen terrein verdeeld.

Steiger en haven vernieuwd

De Groninger Kanovereniging vernieuwde dit coronajaar ook al de steiger in het Hoornsediepje en de haven bij de verbindingssloot naar het Paterswoldsemeer.

Nieuws

Meest gelezen

menu