Groninger Studentenbond opent corona-meldpunt voor studenten Rijksuniversiteit Groningen

Foto: Pixabay

De Groninger Studentenbond (GSb) heeft een meldpunt geopend voor studenten die door de coronacrisis tegen problemen aanlopen bij hun studie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) opende vorige week zo’n meldpunt voor studenten van Hanzehogeschool Groningen.

De RUG maakte 20 maart al bekend dat de rest van het studiejaar alleen nog online colleges gegeven worden. Ook tentamens worden tot september digitaal afgenomen. Bij het meldpunt kunnen studenten hun ervaringen met het digitale studeren delen.

Voorzitter Jan Willem Leeuwma van GSb stelt dat er veel onduidelijkheden zijn en dat studenten veel vragen hebben. „Tentamens moeten nu op een andere manier, decentraal en digitaal, worden afgenomen. Bovendien mist voor veel vakken informatie over hoe het aanstaande blok eruit zal zien.”

Obstakels

De GSb en de andere studentenpartijen van de universiteitsraad - Studenten Organisatie Groningen, Lijst Calimero, Democratische Academie Groningen (DAG) en De Vrije Student Groningen (DVS) - zoeken uit wat gedaan moet worden om zo veel mogelijk obstakels uit de weg te kunnen ruimen.

„Door dit meldpunt proberen wij duidelijk te maken wat de valkuilen zijn en waar de frustraties liggen. We kijken op welke vlakken terrein te winnen valt”, zegt Leeuwma.

Het meldpunt, een invulformulier, is te vinden op de website van de Groninger Studentenbond .

Nieuws

menu