Groninger band schrijft op afstand Lockdown Blues

Joost Dijkema. Foto: Duncan Wijting

Klaar met de lockdown? Een Groningse groep muzikanten onder de naam De Souffleur Band in ieder geval wel. Vorige week brachten zij het nummer Lockdown Blues uit.

De Souffleur band bestaat uit een groep muzikanten die onder leiding van Michiel Hoving en Joost Dijkema afwisselend spelen in Stadsschouwburg café De Souffleur. Tijdens de coronacrisis kwamen de muzikanten op het idee om op afstand gezamenlijk een nummer te schrijven. ‘De uitvoering hiervan bleek lastiger dan gedacht, maar alsnog resulteerde hetin een stuwende funky countryrocker,’ aldus Dijkema.

De eerste opzet met Engelse zanglijn is geschreven door Theo Houtkoop. Veenstra en Dijkema hebben vervolgens de tekst vertaald en aangepast naar het Gronings. ‘Taalnozem Bert Hadders werd nog ingeschakeld om eventuele spellingfouten op te ruimen’.

De muziek is gecomponeerd en opgenomen door Dijkema in zijn Hunker Bunker Studio te Haren. Remko Wind bespeelt de Wurlitzer en orgel, Reinout van der Veen pickt de gitaarsolo en Jacob Veenstra neemt de zang voor zijn rekening.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu