Groninger huis voor de amateurkunst Vrijdag roostert zijn meezingcafé vaker in. Maar dan wel digitaal

Het reguliere meezingcafé, waarbij de deelnemers samenkomen in het Vrijdagcafé in Groningen, gaat voorlopig even niet door. Foto: Knelis

Vrijdag, het huis voor de amateurkunst in Groningen, gaat vanwege de coronacrisis digitaal met zijn meezingcafé. En waar het reguliere meezingcafé eens per maand plaatsvindt in het Vrijdagcafé in Groningen, staat de digitale versie vanaf vrijdag 17 april wekelijks op het programma.
Lees meer over
Stad

In het meezingcafé worden in een ongedwongen sfeer samen smartlappen, The Rolling Stones-songs of andere liedjes gezongen. ,,De kracht van het meezingcafé is dat mensen met elkaar zingen, in een gezellige setting”, zegt projectleider Hannelore Duynstee.

,,Nu dat fysiek niet meer kan vroeg ik mij af hoe we mensen tóch het gevoel kunnen geven dat ze lekker samen aan het zingen zijn. Want alleen zijn doen we toch ook echt een beetje samen.”

‘De andere bezoekers hoor je niet’

De oplossing: het meezingcafé gaat digitaal, met behulp van het videochatplatform Zoom. Deelnemers zien en horen de muzikanten die de zang samen begeleiden, én zien alle andere deelnemers.

Duynstee: ,,De andere bezoekers hoor je niet maar omdat je iedereen kunt zien, heb je wel het gevoel dat je met elkaar aan het zingen bent. En natuurlijk wordt er voor gezorgd dat de songteksten voorhanden zijn.”

Duynstee en haar collega’s hebben het digitale meezingcafé uiteraard getest. ,,Het leuke is dat het geluid bij iedereen op een ander moment binnenkomt, waardoor je helemaal niet synchroon zingt. Als mensen er dan ook nog bij dansen, is dat hilarisch om te zien.”

Deelnemers zingen 5 liedjes per keer

Het digitale meezingcafé staat vanaf 17 april elke vrijdag om 16.00 uur op de kalender. Elke keer worden 5 liedjes gezongen met als afsluiter het Coronacafélied .

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.bijvrijdag.nl/meezingcafé . Daar wordt ook. met een filmpje en een PDF, uitleg gegeven over bijvoorbeeld Zoom.

Nieuws

menu