Groninger studenten en Marine Service Noord bouwden eerste zeewaardige reddingssloep op waterstof

Foto: Sander Kuizenga.

Marine Service Noord en studenten van Noorderpoort Energy & Maritime hebben de eerste zeewaardige reddingssloep op waterstof gebouwd. Zaterdag werd de acht meter lange boot bij het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen gepresenteerd, en maakte de boot samen met het museumschip de Emma haar eerste rondje door de binnenstad.
Lees meer over
Stad
Delfzijl

Marine Service Noord (MSN) en studenten van Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl zijn een jaar bezig geweest met de reddingssloep van acht meter, voorzien van een brandstofcel unit op waterstof.

De brandstofcel unit stond binnen de school in een aparte ruimte zodat de studenten er in alle rust aan konden werken. Ook aan de sloep zelf moest nog veel worden gedaan. Om de sloep en unit op tijd klaar te krijgen werkten twee groepen van elk ongeveer tien studenten van de opleidingen AOT en Maritiem Officier na elkaar samen. De studenten werden door zowel MSN als school begeleid.

Volgboot

De sloep zou als volgboot meevaren tijdens de Harlingen –Terschelling race, maar corona gooide roet in het eten. Met de rondvaart door de grachten van Groningen werd het project toch nog feestelijk afgesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu