Gronings-Drents duo D-SIRE brengt eerste single uit: 'Whishing'

Laura Eisenga en Max Dorst zijn samen D-SIRE. Foto: Eigen foto

Het Gronings-Drentse duo D-SIRE brengt vrijdag zijn eerste single ‘Whishing’ uit. Onderwerp van dit vóór de coronacrisis geschreven nummer zijn de onzekerheden van de toekomst.
Lees meer over
Stad
Tynaarlo

D-SIRE bestaat uit de 18-jarige Laura Eisenga uit Groningen, student aan de Academie voor Popcultuur, en de 20-jarige student International Facility Management Max Dorst uit Eelde.

Zij leerden elkaar enkele jaren geleden kennen tijdens een songwriting-workshop van de JongTalentMuziek-klas van het Montessori Lyceum Groningen en het Harens Lyceum, en zijn sindsdien samen muziek blijven maken. Met een van hun nummers reikten zij zelfs tot de finale van een compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble.

Poppy sound met een vleugje future bass en indie

Met hun eerste single Whishing introduceren zij, stellen ze zelf, een eigen stijl waarin ze een ‘poppy sound’ comibineren met ‘een vleugje future bass en indie’.

‘De single is geschreven voordat de coronacrisis uitbrak, maar is op dit moment misschien nog actueler dan ooit. Iedereen leeft nu in een wereld waarin het onduidelijk is hoe en wanneer we hieruit komen’, stellen de jonge artiesten. Maar: ‘Terwijl we allemaal thuis zitten, kun je genieten van de uplifting beat in Wishing’.

Nieuws

Meest gelezen

menu