Groningse SP-fractie praat over afvalbeleid in videopodcast

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. Foto: Eigen foto

De Groningse SP-fractie komt vrijdag 21 augustus met een live videopodcast, waarin fractievoorzitter Jimmy Dijk en raadslid Daan Brandenbarg met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van het afvalbeleid en referenda in de gemeente Groningen. Het idee is in het leven geroepen om Groningers beter te informeren over de besluiten die in de gemeenteraad worden genomen.
Lees meer over
Stad

In september beslist de Groningse gemeenteraad of inwoners per zak of per volle afvalbak moeten gaan betalen. Daarnaast wordt er besloten over het SP-voorstel voor lokale referenda. Volgens fractievoorzitter Jimmy Dijk hebben Groningers te weinig mogelijkheden gekregen om hun mening over het afvalbeleid te geven. „Daarom gaat de SP de wijken in, zodat mensen onze petitie tegen Diftar (het betalen per zak of volle afvalbak, red.) kunnen tekenen. Omdat wij altijd op zoek zijn naar manieren om meer mensen bij ons politieke werk te betrekken, organiseren wij vrijdag deze video podcast”

‘Verkeerde politieke boodschap’

Volgens de SP gaat er achter het principe van DIFTAR een verkeerde politieke boodschap schuil. Daan Brandenbarg: „Diftar legt de verantwoordelijkheid eenzijdig bij het individu, terwijl echte vervuilers, zoals supermarkten en de verpakkingsindustrie, vrijuit gaan. Wij zien afval als een gezamenlijk probleem en willen een politieke en collectieve oplossing. Wij zien, horen en krijgen veel steun van Groningers in ons verzet tegen Diftar.”

Naast Diftar wordt ook het SP-voorstel over lokale referenda besproken. „Groningers moeten de kans krijgen om over belangrijke onderwerpen het laatste woord te hebben. In ons voorstel geven wij hen hier de mogelijkheid voor”, zegt Brandenbarg.

De podcast is vrijdag 21 augustus vanaf 19.30u live te volgen op de Facebookpagina van SP Groningen . Naast het informeren van de kijkers is het ook mogelijk om live vragen te stellen.

Nieuws

Meest gelezen

menu