Groot onderhoud Trompbruggetje Groningen is vertraagd. Draaibrug komt pas half februari terug

De Trompbrug is binnenkort niet alleen buiten gebruik, maar zelfs uit het zicht. Foto: Peter Wassing

Het Trompbruggetje tussen de binnenstad en de Oosterpoort blijft langer dicht dan aangekondigd. De verwachting is dat de fiets- en voetgangersbrug pas half februari weer in gebruik wordt genomen.
Lees meer over
Stad

Het groot onderhoud begon in oktober. De planning was - en zo stond het ook op de omleidingsborden - dat de onderhoudswerkzaamheden voor Kerst afgerond zouden zijn. Maar volgens de gemeente heeft de levering van materialen vertraging opgelopen en zijn er onverwachte extra werkzaamheden aan het staalwerk bij gekomen.

 

Rijksmonument

De draaibrug is een rijksmonument en het onderhoud moet volgens de gemeente aan strenge regels voldoen. Daarom is in oktober de hele brug weggehaald en wordt ze op een andere plek gerestaureerd.

Het Trompbruggetje krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De steunpunten van de brug in de oever, de zogenoemde landhoofden, worden ook gerepareerd.

Fietsers en voetgangers kunnen van en naar de Oosterpoort via de Oosterbrug en de Oosterhavenbrug.

ACM-brug over Reitdiep in Groningen 11 dagen vertraagd

Ook de ACM-brug over het Reitdiep in Groningen is langer afgesloten dan eerder gemeld. De brug is niet tot 1 december, maar tot 12 december 16.00 uur gestremd. Dit komt doordat het werk aan woongebouw Crossroads langer duurt dan oorspronkelijk gepland was. De brug is afgesloten vanwege de bouw van Crossroads.

Nieuws

menu