Harense Sportvereniging werd zwaar getroffen door brand die gymzaal De Meet in Haren verwoestte. CDA pleit voor gemeentelijke financiële steun

De gymzaal is deels ingestort. Foto: DVHN

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil dat burgemeester en wethouders de Harense Sportvereniging (HSV) helpt bij de aanschaf van vooral nieuwe turnmaterialen. Deze materialen zijn verloren gegaan bij de brand die gymzaal De Meet verwoestte.

HSV Haren heeft ongeveer 30.000 euro nodig voor de aanschaf van nieuwe turn-, floorball- en volleybalmaterialen. Een deel daarvan heeft ze zelf ingezameld met een doneeractie . ‘Het is mooi om te zien dat de vereniging zelf meteen de handen uit de mouwen heeft gestoken om geld binnen te halen voor nieuwe materialen’, vindt fractievoorzitter René Bolle van het CDA.

‘Wij vinden echter dat gemeente de Harense Sportvereniging ook financieel te hulp moet schieten, zoals we dat in het verleden ook hebben gedaan bij de brand op Sportpark Het Noorden. Toen was er grote schade voor Kids United, VVG, Potetos en VVK’.

Co-investeringsfonds

De gemeenteraad bespreekt woensdagavond de plannen van het college voor de inzet van het co-investeringsfonds, een fonds dat bedoeld is voor extra investeringen in de Groningse sport.

‘Het college is van plan uit dit fonds de plankosten voor het nieuwe Sportcentrum Kardinge te betalen. Het CDA vindt dat het fonds hier niet voor is bedoeld. Wij zien liever dat dit geld onder andere naar nieuwe materialen voor de Harense sportvereniging gaat’, stelt Bolle.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu