Hein Bloemink lanceert 'waardebonnen-webshop' om Harener economie een impuls te geven

Hein Bloemink. Foto: Eigen foto

Initiatiefnemer Hein Bloemink spreekt van een ‘waardebonnen-webshop’. De uitgever en redacteur van Haren de Krant lanceerde met www.samenzijnwijharen.nl een website waarop mensen waardebonnen kunnen kopen van hun favoriete Harense winkel.

‘Door de crisis blijft een groot deel van de vaste klanten van Harense winkels thuis. Daardoor is het in winkels veel te rustig en dat is voor het dorp ongezond’, schrijft Bloemink in een persbericht.

‘Mensen die de lokale economie tijdens deze magere maanden een impuls willen geven, kunnen dat nu thuis doen door online waardebonnen te kopen bij hun favoriete bedrijven. Ze betalen online en kunnen de bon direct downloaden. Inwisselen kan vanaf 1 juni, in betere tijden.’

Flinke kleerscheuren voorkomen

Bloemink stelt dat mensen die de waardebonnen kopen dat niet alleen uit liefdadigheid doen, maar ook om te voorkomen dat het dorp met flinke kleerscheuren uit de crisis tevoorschijn komt. ’Een leven zonder virus is natuurlijk fantastisch, maar een leven zonder winkeldorp is ronduit vreselijk voor de leefbaarheid.’

De website is inmiddels live . ‘Een groeiend aantal Harense bedrijven heeft zich al aangesloten bij dit initiatief’, weet Bloemink, om eraan toe te voegen dat de website geen winstoogmerk heeft.

Het project wordt gesponsord door Conversify.com, Ondernemend Haren, Dorpsfonds Haren, Haren de Krant en de gemeente Groningen (gebiedsteam Haren).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu