Bestuurders Voedselbank Stad Groningen stoppen twee maanden eerder dan gepland

Voorzitter Ulfert Molenhuis van Voedselbank Stad Groningen. Foto: Archief DVHN/ Peter Wassing

De bestuurders Ulfert Molenhuis en Nettie Hoogers van Voedselbank Stad Groningen stoppen niet medio juni, zoals begin dit jaar bekendgemaakt werd, maar 6 april. Dit heeft de voedselbank dinsdag in een nieuwsbrief bekendgemaakt.

Voorzitter Ulfert Molenhuis wordt opgevolgd door onderwijsdirecteur Monique Bueving uit Hoogkerk. Maria Jongsma neemt Hoogers’ portefeuille (Tienpuntenplan en distributiecentrum) over.

Herijking over de leiding

Voedselbank Stad Groningen schrijft in de nieuwsbrief dat het vervroegde vertrek van Molenhuis en Hoogers het resultaat is van een ‘herijking over de leiding’ van de voedselbank en het distributiecentrum van de Groninger voedselbanken.

Deze was nodig omdat Molenhuis tot de hoogste risicogroep voor het coronavirus behoort en noodgedwongen thuiswerkt voor de voedselbank, en Hoogers nog enkele maanden thuis moet herstellen van een val.

Omdat de beide opvolgers Monique Bueving en Maria Jongsma al ingewerkt worden, hebben Molenhuis en Hoogers maandag in overleg met bedrijfsleiders en overige bestuursleden besloten ruim twee maanden eerder te vertrekken. Al blijft Molenhuis op de achtergrond nog enige tijd aanwezig om de nieuwe bestuurders in te werken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu