Ook in 1973 was de inrichting van Grote Markt van Groningen al een vraagstuk. Met een hamer en spijkers was de jeugd druk in de weer voor project 'Breng B en W op een idee'

Maquette timmeren, Grote Markt, 1973. Foto Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Groningens Instituut voor Ekspressie en Kommunikatie laat in 1973 de jeugd met hout, hamer en spijkers timmeren aan een ‘makette’ voor een vernieuwde inrichting van de Grote Markt.

Op 28 juli 1973 kopt het Nieuwsblad van het Noorden ‘Tussen de buien door’, een dag eerder zo ongeveer hét kenmerk van de Zomermanifestatie ’73. Met name geldt dat voor het GIEK - Groningens Instituut voor Ekspressie en Kommunikatie.

Op de Grote Markt laten ze kinderen onder het motto ‘Breng B en W op een idee’ met hout, hamer en spijkers, een ‘makette’ maken van hoe de Grote Markt eruit zou moeten zien. Poppenspeler Jozef van den Berg is, in verband met het slechte weer, dan al naar de Passage International uitgeweken.

Demonstratie van de Japanse karatespecialist Ischiwaka

Verder op het programma staan ook nog de snelschakers van de Noordelijke Schaakbond en een demonstratie van de bekende Japanse karatespecialist Ischiwaka in de Korenbeurs.

In de mini-museum experience van de tentoonstelling ODE – 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum kunnen kinderen - lekker droog! - ook zelf aan de slag. Heb je altijd al een eigen tentoonstelling willen maken? Of een mooie verzameling die je wilt laten zien? Rol je mouwen op en ontdek de wereld achter de schermen van het museum!

De geschiedenis van Groningen wordt in de rubriek ‘Herinnerings in beeld’ wekelijks in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu